Societat 05/01/2021

Ofrena floral al bust d'Aurora Picornell del Molinar per homenatjar el seu llegat

Membres del col·lectiu que duu el nom de la sindicalista, Esquerra Unida i el Partit Comunista han participat en l'esdeveniment

K. O.
1 min
Bust d'Aurora Picornell al Molinar

PalmaEl col·lectiu Aurora Picornell ha fet aquest dimarts una ofrena floral al bust que hi ha al passeig del Born del Molinar que recorda la figura de la sindicalista comunista, assassinada pel franquisme la nit dels Reis del 1937. El coordinador general d'Esquerra Unida a les Balears, Juanjo Martínez, i el representant del Partit Comunista a les Balears, Edgard Ginard, també han participat en l'ofrena.

Des del col·lectiu han explicat en un comunicat que l'homenatge és extensiu a totes les dones i homes que patiren la repressió i la violència per part dels feixistes. També han afirmat que els valors i el compromís de Picornell envers el feminisme, la justícia i la democràcia s'han de reivindicar cada any, especialment mentre a la societat "continuïn presents ideologies i comportaments totalitaris propis de dècades passades".

El coordinador d'Esquerra Unida ha comentat que "és important" recordar el llegat de la sindicalista per aconseguir un model republicà federal. "Crec que són els valors necessaris per construir una societat socialista i més justa", ha afirmat Martínez.

Ginard ha reivindicat la memòria de Picornell i totes les Roges del Molinar, apel·latiu amb el qual es coneixia Catalina Flaquer Pascual i les seves filles grans, Antònia i Maria Pasqual Flaquer. També ha afegit que representen els millors valors, com ara el progrés, la igualtat i els drets laborals. "És un motiu d'orgull que el nostre partit tingui figures històriques com elles", ha destacat el representant del Partit Comunista.

Les tres entitats que han fet l'ofrena no han mobilitzat militants i simpatitzats per evitar aglomeracions a causa de la pandèmia. L'any passat, en canvi, hi van assistir quasi una cinquantena de persones per homenejar Aurora Picornell i les Roges del Molinar.

stats