Societat 15/07/2020

Les Oficines d'Immigrants de les Illes Balears van atendre 11.586 persones el 2019, un 24% més que el 2018

Les entitats de persones migrants han mostrat preocupació per l'augment d'actituds xenòfobes

Ara Balears
1 min
Imatge de la reunió

PalmaL'Oficina d'Informació als Immigrants (OFIM) va atendre el 2019 11.586 persones a les quatre oficines que té obertes, un 24% més que l'any anterior. L'OFIM, que té com a objectiu informar, orientar i assessorar les persones immigrades per facilitar-ne la integració social i evitar situacions d'exclusió, té un pressupost de 430.000 euros.

La consellera Fina Santiago ha presidit aquest dimecres el consell, amb uns cinquanta representants de les entitats i de les administracions públiques relacionades amb la immigració, que han debatut sobre la situació actual d'aquest col·lectiu i han analitzat el que es va dur a terme l'any passat. Segons ha informat el Govern a través d'una nota de premsa, la majoria dels demandants d'informació procedia d'Amèrica Llatina seguida d'Europa i Àfrica.

A més, han explicat que les Balears han acollit 526 refugiats als dos centres que va posar en marxa la Conselleria durant la passada legislatura. Les persones acollides procedeixen, majoritàriament, de Veneçuela (160), Colòmbia (123), Síria (69) i el Salvador (65).

Durant la reunió, les entitats de persones migrants han exposat el malestar per la tardança en la gestió dels tràmits de l'Oficina d'Estrangeria que gestiona l'Administració estatal i han mostrat preocupació per l'augment d'actituds xenòfobes.

stats