Societat 27/06/2021

L'oci nocturn torna a arrancar amb timidesa

La prova pilot que s'ha fet en el Social Club ha estat marcada per un estricte control de seguretat

2 min
Tres persones a la pista de ball del Social Club.

PalmaL'oci nocturn ha fet la primera passa per la pista de ball per començar a reactivar-se. Després de mesos tancats, la discoteca Social Club Mallorca ha acollit aquest dissabte la que ja és la tercera prova pilot que s'ha fet a les Balears, juntament amb el concert de Sidonie en el Mallorca Live i de la festa en el Hard Rock d'Eivissa que es varen celebrar aquest divendres.

Amb un aforament limitat a 300 persones i unes 200 entrades venudes, l'establiment ha començat la reobertura de manera tímida, ja que hi ha hagut més mitjans de comunicació que assistents en el moment en què han obert les portes. Tot i això, a poc a poc ha arribat la gent, que s'ha topat amb un estricte control de seguretat a l'entrada i una pista de ball acordonada i amb personal de seguretat a cada zona.

A més, durant la primera hora, dos agents de la Policia Local han entrat a l'establiment per parlar amb la responsable i revisar les mesures i protocols de seguretat.

Dues dones a l'entrada del Social Club.
Una cambrera prepara una beguda per a un client.

"Tenim ganes de ballar encara que s'hagi de fer coa per entrar, estàvem esperant aquest dia", han dit uns dels primers joves que han entrat a la pista de ball. Precisament, la cap d'operacions de la discoteca, Mari Carmen de Pablo, ha remarcat que s'estan adaptant a totes les mesures de seguretat que s'havien acordat en el pla pilot i ha reconegut que espera que "això sigui el principi per obrir les portes de manera definitiva".

Per part seva, el director de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal), Rubén Castro, ha explicat que la d'aquest dissabte és una prova molt important, igual que les altres dues, per "transmetre seguretat i prudència". "Aquest dissabte és un dia d'il·lusió, però també de la posada en marxa dels protocols que han de permetre que l'oci nocturn funcioni", ha dit.

Cal recordar que aquestes tres primeres proves pilot que s'han fet a les Illes han coincidit amb el macrobrot de covid-19 que afecta ja més de 600 persones de vuit comunitats autònomes i les botellades que s'estan fent en algunes zones de l'illa. En aquest sentit, el president de l'Associació Balear d'Oci Nocturn i Entreteniment (ABONE), Miguel Pérez, ha assegurat que les botellades "són una conseqüència que l'oci nocturn estigui tancat" i ha dit que ells "són la solució perquè això no torni a passar".

A més, Pérez ha assenyalat que el sector viu una muntanya russa, però que, a la vegada, és relativament optimista. "Aquesta temporada serà per salvar els mobles, però estam contents i som optimistes", ha remarcat.

stats