Societat 06/05/2020

L'OCB reclama que la societat civil pugui fer aportacions al pla per reactivar l'economia balear

Diuen que si el Govern vol aconseguir un pla de futur sorgit del diàleg i el consens, cal que aquestes entitats socials s'hi impliquin

Ara Balears
1 min
Façana i porta d’entrada del casal cultural Can Alcover, seu de l’Obra Cultural Balear i que enguany celebra el desè aniversari.

PalmaL'Obra Cultural Balear considera "imprescindible" que les entitats de la societat civil puguin participar en els espais on es prenen decisions sobre la recuperació de la crisi provocada pel covid-19, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. Asseguren que tant l'entitat com el sector cultural estan "a disposició" de fer aportacions al pla autonòmic de reactivació social i econòmica de les Balears pel que fa al disseny i posterior desplegament.

L'OCB ha explicat que si el Govern vol aconseguir un pla de futur sorgit del diàleg, el consens, la cooperació i la intel·ligència col·lectiva, cal que la societat civil i el sector cultural siguin escoltats i s'hi puguin implicar des del moment de l'elaboració del pla i fins a la seva implantació.

L'entitat creu que la sortida de la crisi que "començam a patir" serà més ràpida i beneficiosa per a tothom si s'aposta per la creació i la producció cultural, per un reforçament del sector educatiu, per la investigació, la recerca, l'intercanvi de coneixement i la innovació tecnològica, per la cohesió social i per la sobirania fiscal, que són les línies de feina que l'OCB desenvolupa des de fa dècades, segons afirmen en el comunicat.

Per tot això, l'entitat cultural posa a disposició de la ciutadania de les Balears tot el seu coneixement, l'experiència acumulada, la capacitat organitzativa i el poder de mobilització. "Oferim a les nostres institucions aquesta força, que no dubtin que hi serem com sempre hi hem estat", asseguren, i afegeixen que hi seran davant per estirar i, quan toqui, darrere per empènyer.

stats