Societat 10/05/2021

L'OCB demana als candidats al rectorat de la UIB que fomentin la docència en català

A més, han remarcat la seva "inquietud" davant les dades que evidencien "un retrocés preocupant" del català en algunes de les titulacions de la universitat

ARA Balears
2 min
Campus universitari de la UIB.

PalmaL'Obra Cultural Balear (OCB) ha enviat aquest dilluns una carta als candidats a rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Carme Orte i Jaume Carot, per reclamar que hi hagi el compromís d'impulsar una política per "fomentar la docència en català que permeti que de forma progressiva pugui recuperar i arribar al lloc que li correspon a la llengua".

A la carta, el president de l'OCB, Josep de Luis, destaca que "la creació de la UIB i la seva trajectòria en el transcurs d'aquestes últimes dècades han constituït un factor primordial per al procés de normalització de la llengua catalana a les Balears". "Ningú pot posar dubte el compromís de la institució amb la recuperació i foment de l'idioma propi", ha dit.

A més, ha recordat que "el català, d'acord amb els seus Estatuts, és la llengua pròpia de la UIB, i juntament amb el castellà hi té caràcter de llengua oficial", de manera que d’acord amb el seu Reglament d’usos lingüístics, "ha de tenir un ús prioritari en tots els àmbits de la institució, tant els acadèmics com els administratius".

L'OCB també ha posat de manifest la seva "inquietud" davant les dades que evidencien "un retrocés preocupant" del català en algunes de les titulacions de la universitat. "Tenint en compte que el vostre programa es configura com una proposta oberta als suggeriments i propostes de la comunitat universitària i de la societat de les Illes Balears en general, us demanam que hi incorporeu el compromís d’impulsar una política decidida de foment de la docència en català durant el vostre mandat, que permeti que, de forma progressiva, pugui recuperar i assolir el lloc que li correspon", ha conclòs Josep de Luis.

stats