Societat 02/10/2019

L'OCB inicia una caixa de resistència per lluitar contra les discriminacions lingüístiques

L'entitat ha organitzat un acte en suport de Paula Rotger

Ara Balears
2 min
Paula Rotger durant l'acte organitzat per l'OCB a Esporles

EsporlesL'Obra Cultural Balear (OCB) ha iniciat aquest dimecres "una caixa de resistència per a la defensa jurídica dels casos de discriminació lingüística, que més tard es convertirà en un compte bancari, per poder rebre donacions econòmiques", explica el president de l'OCB d'Esporles, Pere Bueno. Aquesta iniciativa s'ha engegat amb motiu d'un acte en suport de Paula Rotger i els drets d'ús de la llengua catalana, que ha tingut lloc al Centre Cotoner d'Esporles.

L'esdeveniment ha inclòs un concert de Marcel Pich, que hi ha posat la nota d'humor i reivindicació, i una glosada a càrrec d'Alícia Olivares, Maribel Servera i Cati Eva Canyelles. Entre les personalitats polítiques que hi han assistit, s'hi troben el senador autonòmic de les Illes Balears, Vicenç Vidal; la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets; la secretària autonòmica d'Universitat i Recerca, Agustina Villaret; la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, i el regidor de Política Lingüística de Palma, Llorenç Carrió.

En la seva intervenció, Paula Rotger ha defensat novament que l'únic que va fer va ser "donar les gràcies en català a un agent de l'autoritat". Per això, ara pateix una "pressió en forma de sanció", explica, i no pot anar a treballar. Així, ha assegurat que continuarà "lluitant perquè tothom pugui saber la veritat del que va passar el passat 25 de juny".

"Sempre he trobat bastants problemes quan feia ús del català: al centre de salut de l'Escorxador no em van voler atendre per parlar en català, m'han penjat el telèfon a Hisenda per parlar en català i a la meva feina no puc fer-ne un ús normalitzat", ha assenyalat. Per això, ha animat tot el públic a "continuar lluitant sense por" per la llengua per tal que sigui "admesa en tots els àmbits".

stats