Obren la tercera planta de la residència Sa Riera per atendre persones asimptomàtiques amb covid-19

L'IMAS ha contractat vuit auxiliars d'infermeria que durant aquesta setmana s'han encarregat de preparar l'espai 

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha habilitat la tercera planta de la residència per a persones grans Sa Riera, un centre de Palma que des de fa dues setmanes acull usuaris d'altres residències de l'illa contagiats de coronavirus que no presenten símptomes, segons ha informat l'agència Efe.

Aquesta residència, situada al carrer de General Riera de Palma, disposa d'un total de 36 places per a persones grans amb coronavirus, 18 de les quals ja es varen habilitar fa dues setmanes. L'IMAS també ha contractat vuit auxiliars d'infermeria que durant aquesta setmana s'han encarregat de preparar aquesta tercera planta. També cuidaran els grans contagiats que arribin pròximament a aquest centre d'altres residències de l'illa.

Aquest recinte, gestionat pel Consell de Mallorca mentre duri la crisi sanitària, té d'ençà d'aquesta setmana una plantilla de 12 infermeres i 16 auxiliars d'infermeria. A més, hi ha un total de 156 places repartides en 105 habitacions distribuïdes en cinc plantes, que s'aniran obrint segons les necessitats derivades de la pandèmia.

El Consell de Mallorca ha puntualitzat que la Conselleria de Salut és la institució encarregada de decidir quins casos han d'ingressar en un hospital i quins són lleus i es poden derivar a la residència Sa Riera.


 


 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF