Societat 04/01/2021

Obertes al trànsit totes les carreteres de la serra de Tramuntana

Ja es pot circular entre els quilòmetres 20 i 45 de la Ma-10 i la via que connecta Bunyola i Orient, que han estat tancats el cap de setmana per la neu

Ara Balears
1 min
Tram de la Ma-10

PalmaLes carreteres de la zona central de la serra de Tramuntana que han estat tancades aquest cap de setmana a causa de la neu ja tornen a estar obertes al trànsit, segons ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències 112. En tot cas, es recomana "molta precaució" i "evitar els desplaçaments innecessaris".

Segons ha explicat l'entitat a les xarxes socials, ja es pot circular per la carretera Ma-10 entre els quilòmetres 20 i 45, del coll de la Batalla al mirador de les Barques, i per la carretera de Bunyola a Orient. Les dues es varen tancar a causa de la neu i, a més, hi va haver embossos als diferents accessos de la Serra per la gent que volia anar a veure la neu.

De fet, la Direcció General d'Emergències i Interior del Govern va demanar diumenge als mallorquins que s'abstenguessin de pujar a la muntanya per evitar el col·lapse de les dues carreteres. Fonts de la Guàrdia Civil varen assegurar diumenge que ja s'han posat nombroses multes als cotxes que estaven estacionats a la carretera.

Cal recordar que el batle d'Escorca, Toni Solivellas, va denunciar diumenge el col·lapse que es va formar a la Serra i va reclamar al Govern que hi destini algun dels informadors que ha contractat per difondre les mesures de prevenció de coronavirus i que ajudi a controlar la situació. A més, va demanar a l'Executiu autonòmic que faci un protocol per controlar-la i alertà del problema que suposaria que caigués una forta nevada i que centenars de famílies quedassin atrapades a la carretera.

stats