IMMIGRACIÓ
Societat 17/09/2013

Nova arribada massiva d'immigrants a Ceuta

Uns 350 subsaharians han intentat entrar a la ciutat autònoma, dels quals 91 ho han aconseguit

Europa Press
1 min

CeutaUn total de 350 subsaharians han intentat creuar la frontera entre Marroc i Ceuta durant la matinada de dilluns a dimarts, dels quals 91 ho han aconseguit. És l'intent més massiu d'entrada a l'Estat en els últims anys, i s'ha produït un dia després que Salvament Marítim interceptés una embarcació amb trenta immigrants a bord, dels quals dotze segueixen desapareguts.

La delegació del govern espanyol a Ceuta ha informat que l'entrada ha tingut lloc per l'espigó de la zona fronterera del Tarajal. El delegat, Francisco Antonio González, ha explicat que quan "la marea està baixa l'aigua cobreix fins al pit i el pas és senzill". Alguns dels immigrants presentaven símptomes d'hipotèrmia i han sigut traslladats a l'Hospital Universitari per ser atesos. Alguns d'ells han manifestat haver sigut agredits per la gendarmeria marroquina.

El Centre d'Estància Temporal, desbordat

La capacitat del Centre d'Estància Temporal d'Immigrants (CETI) s'ha desbordat aquesta setmana i compta actualment amb 700 interns, 200 més de les places de què disposa. Mentre esperen el trasllat d'alguns interns a la Península, el delegat del govern ha declarat que "aquests són els mitjans que tenim, i amb això ens hem de defensar".

stats