Nou persones detingudes per incomplir l'estat d'alarma a les Balears

Set varen ser arrestats a Mallorca, un a Eivissa i un altre a Menorca

Els cossos policials han detingut entre dimarts i dimecres nou persones a les Illes Balears per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma declarada per a la gestió de la crisi del coronavirus. D'aquestes, set varen ser arrestades a Mallorca, una a Eivissa i una altra a Menorca.

La Policia Local de Menorca va detenir dimarts a primera hora de l'horabaixa una dona de 49 anys que colpejava la porta d'un domicili demanant doblers. Els agents varen trobar la dona molt alterada i no va voler atendre les seves indicacions.

Mentrestant, a Eivissa, la Policia Nacional va interceptar un jove de 21 anys que va fugir en veure els agents. Finalment, el varen trobar amagat a terra, entre dos vehicles. Tot i que va al·legar que venia de casa d'un familiar, el varen detenir per desobeir els policies.

A Mallorca, la Policia Nacional va arrestar un altre jove, de 22 anys, que també va intentar evitar els agents a Manacor. L'individu va argumentar que vivia a Palma, però que s'havia desplaçat fins allà per visitar un familiar i un amic. Els agents varen comprovar que tenia ja dues propostes de sanció per desobediència i el varen detenir.

Multen 70 persones que feien esport i incomplien les mesures de seguretat a Palma

Per altra banda, a Palma, els agents nacionals varen detenir sis persones també per saltar-se el confinament. Una d'elles va ser un home de 49 anys que es trobava al barri de la Soledat. Ja l'havien denunciat tres vegades i el varen trobar sortint d'una casa que no era la seva. Així mateix, una patrulla va identificar un conductor de 26 anys quan sortia a gran velocitat del poblat de Son Banya i el varen acabar detenint en comprovar que tenia dues sancions anteriors.

Hores més tard, diversos policies nacionals varen detenir un jove de 21 anys quan anava amb bicicleta pel carrer fora de l'horari establert i que sumava quatre multes anteriors i tres detencions. A la mateixa hora, els agents varen trobar un grup de persones que fumaven i bevien al portal d'una casa. Dues varen poder acreditar que havien sortit a comprar i varen tornar al seu domicili, però les altres tres no varen poder justificar per què estaven al carrer. Una d'elles, una dona de 35 anys, acumulava dues propostes de sanció i una detenció, per la qual cosa va ser arrestada.

L'horabaixa, la Policia Nacional va detenir una jove de 21 anys que tenia tres propostes de sanció anteriors i que havia estat arrestada el passat 27 d'abril, que varen trobar bevent alcohol i consumint droga a la platja de Can Pere Antoni, a Palma. Per últim, els joves varen interceptar un jove de 22 anys dimarts horabaixa quan circulava en bicicleta fora de l'horari permès pel passeig Marítim. L'individu va reaccionar de manera violenta quan el varen proposar per a sanció, per la qual cosa va ser arrestat.

Paral·lelament, els controls als ports, aeroports i carreteres de l'Arxipèlag continuen actius. A l'aeroport de Palma hi varen arribar aquest dimarts 189 passatgers, mentre que 172 varen sortir de l'illa en 12 vols programats. A l'aeròdrom d'Eivissa hi varen aterrar 40 viatgers en un vol d'entrada i 33 se'n varen anar en un vol de sortida. L'aeroport de Menorca va comptabilitzar, per la seva banda, 40 persones que varen arribar i 26 que varen sortir en quatre vols programats.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF