El nou cap de la Guàrdia Civil demanarà reforços per la temporada alta

El coronel Alejandro Hernández Mosquera ha assumit aquest divendres, formalment, la prefectura de la Guàrdia Civil a les Illes Balears

El coronel Alejandro Hernández Mosquera ha assumit aquest divendres, formalment, la prefectura de la Guàrdia Civil a les Illes Balears. En el seu discurs durant la presa de possessió, ha destacat que demanarà reforços humans i materials amb la finalitat de reforçar la seguretat pública durant la temporada turística en aquesta Comunitat Autònoma, segons ha informat l'agència Efe.

En l'actualitat, hi ha uns 2.000 guàrdies civils a Balears, on la Guàrdia Civil exerceix les seves competències en 62 dels 67 municipis. El nou cap de la institució, que havia estat director de seguretat de la Presidència del Govern amb Mariano Rajoy, ha senyalat que també demanarà la presència a Balears d'efectius de cossos policials estrangers pels "excel·lents resultats" que ha donat aquesta cooperació.

A més, ha destacat que un dels seus objectius és impulsar la investigació per aclarir i detenir als terroristes d'ETA que l'any 2009 varen cometre un atemptat a Calvià, en el qual varen morir els guàrdies civils Carlos Sáenz de Tejada García i el mallorquí Diego Salvá Lezaún. Així mateix, ha anunciat que s'ha proposat que la investigació que duu a terme la Policia Judicial de la Guàrdia Civil sobre la desaparició de Malen Ortiz tingui una resposta, i que la sostracció de la menor Olivia Encinas es resolgui amb un feliç desenllaç.

En el seu discurs també ha tingut unes paraules pels efectius que, sota el comandament del tinent coronel Antonio Orantos, varen actuar el passat octubre a la zona del Llevant de Mallorca després de la torrentada.

Nascut a Saragossa l'any 1965, el coronel Hernández ha reemplaçat al capdavant de la comandància de l'institut armat a Illes Balears al coronel Jaume Barceló, que es va jubilar a l'octubre.

Hernández va estudiar a l'Acadèmia General Militar de Saragossa i a l'Acadèmia d'Oficials de la Guàrdia Civil d'Aranjuez. Ha rebut diferents diplomes en matèries com la protecció d'alts càrrecs, gestió d'emergències i transparència institucional.

Abans d'assumir les funcions de seguretat de la Presidència del Govern el 2012, va ser agregat d'Interior al Senegal, oficial d'enllaç amb la unitat antiterrorista de França i cap d'informació de la Guàrdia Civil, entre altres responsabilitats.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF