Societat 30/08/2013

La falsa notícia de la noia que es va empassar el mòbil per evitar que el seu company llegís els missatges

Els diaris en espanyol 'viralitzen' una informació falsa, publicada fa un any per una publicació humorística brasilera

Ara
2 min

BarcelonaUna jove de 19 anys s'ha empassat el seu telèfon mòbil per evitar que el seu xicot llegís els seus missatges personals. La noia és Adriana Andrade, una ciutadana de Brasília que va prendre la decisió d'empassar-se l'aparell perquè se sentia "acorralada" per la seva parella. La notícia ha estat reproduïda per desenes de diaris d'arreu del món. En només tres dies s'ha 'viralitzat'. La fotografia de la noia amb una radiografia on es veu un mòbil en un estómac ha viatjat per les xarxes a la mateixa velocitat que la notícia.

Amb tot, la notícia és falsa. Va ser 'G17', un diari humorístic brasiler, qui va publicar la informació, segons la qual la noia es va empassar el mòbil per evitar que el seu xicot llegís uns missatges que podien posar en perill la seva relació. Sempre segons el diari, el noi, Renato Rodrigues, li va demanar el mòbil a Adriana Andrade, però ella s'hi va negar. Davant la insistència la noia va sortir corrents i es va empassar l'aparell.

El més curiós del cas és que la falsa notícia va ser publicada a 'G17' l'11 de juliol del 2012, fa més d'un any. Es desconeix què és el que, després de tants mesos, ha fet saltar la informació a l'àmbit de la premsa general, en especial en espanyol. La falsa notícia ha estat recollida, com si fos autèntica, per diaris i agències de notícies, des de l''Abc' fins a Antena 3, passant per Europa Press.

stats