Societat 24/03/2020

Els treballadors de les obres s'hauran de mantenir a dos metres de distància

També s'establirà que els obrers tan sols estiguin al carrer quan sigui imprescindible i mengin per torns

Ara Balears
1 min
La inversió en construcció va créixer un 15% l'any passat

PalmaEl Govern de les Illes Balears regularà les condicions de treball en la construcció durant l'estat d'alarma sanitària, segons ha informat l'agència Efe. Entre les mesures s'inclou que els obrers hauran de mantenir-se a dos metres de distància els uns dels altres i que les seves jornades hauran de ser continuades.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, s'ha reunit aquest dimarts amb representants dels sindicats i patronals i de les organitzacions professionals del sector per determinar els darrers punts de l'ordre per poder mantenir l'activitat del sector sense interferir en la contenció de la pandèmia.

"El conseller ha assegurat que l'ordre és necessària per aclarir com s'ha de dur a terme l'activitat amb totes les garanties", ha indicat el seu departament en un comunicat. Pons s'ha compromès ha exposar davant el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, els problemes i dubtes que l'estat d'alarma ocasiona al sector, com la incertesa de si les empreses poden mantenir l'activitat o les possibles responsabilitats de directors d'obra.

A més dels dos metres de distància i la jornada continuada, també s'establirà que els obrers tan sols estiguin al carrer quan sigui imprescindible i que mengin per torns i que es desplacin per separat a les obres, excepte els proveïdors de mercaderies, que poden anar de dos en dos en un camió per descarregar.

A les obres s'hi instal·laran panells informatius, zones amb aigua, sabó, paper i gel desinfectant, i els treballadors hauran de mesurar-se la temperatura abans d'anar a l'obra i emprar guants. En cas d'haver conviscut amb una persona infectada i presentar algun símptoma, l'obrer ho haurà de comunicar a l'empresa i seguirà des de casa el protocol establert per a tota la població.

stats