Societat 19/10/2021

Només una residència a les Balears té brot de covid-19

Salut ha detectat 75 nous contagis en 24 hores a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Son Espases durant la pandèmia.

PalmaLa pandèmia de covid-19 continua controlada les Balears i ha permès que només quedi una residència amb brot actiu a l'Arxipèlag. Es tracta del geriàtric Fontsana de Palma, que té 16 usuaris amb diagnòstic positiu, tots hospitalitzats. El centre va ser intervingut per la Conselleria de Salut per tal de controlar el brot, declarat a final de setembre.

D'altra banda, en 24 hores s'han detectat 75 nous contagis –40 a Mallorca, 6 a Menorca, 28 a Eivissa i 1 a Formentera– i la taxa de positivitat en les proves diagnòstiques ha estat d'un 2,5%. Tot i que puja lleugerament respecte dels darrers dies, l'indicador encara es manté per davall del 3% que marca la Unió Europea per tenir la transmissió controlada.

Els hospitals illencs es mantenen en risc baix, amb 62 pacients infectats a planta i 19 a l'UCI. Així, les unitats de crítics destinades a malalts greus de coronavirus estan al 5,5% d'ocupació. Per illes, Mallorca té 16 ingressats a l'UCI i 47 a planta i Eivissa 1 en una unitat de crítics i 15 a unitats d'hospitalització. Quant a l'Atenció Primària, fa el seguiment de 814 illencs.

La vacunació continua estancada a les Balears, com passa a la resta de l'Estat. Ara com ara, el 83,26% de la població diana té almenys una dosi i el 81,40% té la pauta de vacunació completa. Fins ara, Salut ha administrat més d'1,6 milions de vaccins.

stats