Societat 30/09/2021

Només els contactes més pròxims faran quarantena si hi ha un positiu a Primària

Paral·lelament, es farà una prova PCR a tot el grup i, si sortís cap altre positiu, es decretaria per a tots

ARA Balears
1 min
Escolars a l'escola en una imatge d'arxiu.

PalmaDesprés de 15 dies d'ençà que va començar el curs escolar, les conselleries d'Educació i Salut han decidit modificar la normativa que regula les quarantenes a les etapes d'Infantil, Primària i educació infantil. A Primària, només faran una quarantena de deu dies els contactes estrets "més propers" del positiu i els que no hagin fet un ús correcte de la mascareta, segons expliquen en un comunicat. Paral·lelament, es farà una prova PCR a tot el grup durant les primeres 48 hores i, si sortís cap altre positiu, llavors sí que es decretaria quarantena per a tot el grup.

En el cas de grups d’Educació Infantil i educació especial, quan es detecti un positiu, tot el grup farà quarantena durant deu dies, ja que l’alumnat no du mascareta. Els canvis entraran dins el BOIB del proper 5 d'octubre i la resolució no afectarà els que estan actualment en quarantena.

Cal recordar que, a diferència del curs passat, l’alumnat es pot moure i interactuar dins el seu grup, mentre que l'any passat aquesta interacció estava prohibida i els alumnes havien de quedar als seus llocs a l’aula.

D'altra banda, els alumnes majors de 12 anys de les Illes Balears que tinguin la pauta completa de vacunació no hauran de fer quarantena quan siguin contactes estrets d'un positiu. L'objectiu d'aquesta mesura és incentivar la vacunació en aquesta franja d'edat.

stats