Societat 15/10/2020

Un 0,3% dels alumnes ha donat positiu en covid-19 des de l'inici de curs a les Balears

Des del 10 de setembre fins al 9 d'octubre 545 estudiants i 59 docents s'han infectat de coronavirus

Elena Navarro
2 min
Nins i nines en el primer dia de curs.

PalmaUn total de 545 alumnes i 59 professors de les Illes Balears han donat positiu en coronavirus des del 10 de setembre fins al 9 d'octubre. Així, les infeccions han afectat un 0,3% dels estudiants i també un 0,3% dels docents, segons han informat aquest dijous els consellers d'Educació, Martí March i de Salut, Patrícia Gómez, en una roda de premsa en què han fet balanç de la incidència de la pandèmia als centres educatius. A més, 36 de les més de 1.700 proves PCR que s'han fet a casos sospitosos han donat positiu.

Tant March com Gómez han valorat positivament les dades de contagis que hi ha fins ara, i han subratllat que "els protocols són segurs i funcionen". En aquest sentit, la consellera ha indicat que "la tendència de contagi és moderadament a la baixa" i que el darrer mes la incidència diària en menors de 18 anys escolaritzats s'ha reduït. En concret, la primera setmana de curs es varen detectar 165 alumnes i 35 professors actius, amb 52 grups de quarantena; mentre que la darrera les dades han davallat "moderadament" a 105 nins i joves contagiats, 6 docents i 27 grups en quarantena. En total, hi ha hagut cinc brots, el més gran amb set casos.

La central Educovid –que depèn de la central de coordinació covid-19 de la Conselleria de Salut i s'encarrega de la gestió de la pandèmia als centres educatius– ha atès, de moment, 750 consultes entre les unitats d'infermeria i pediatria. Gómez també ha subratllat la importància de la unitat Kidcovid, d'atenció a la malaltia respiratòria fins als 14 anys, pionera a l'Estat. "És una fita improtant perquè permet un diagnòstic diferencial", ha assenyalat. Quant a la formació en covid-19 i altres malalties cròniques, que va començar l'1 de setembre, hi han participat uns 500 coordinadors covid-19 dels centres educatius illencs.

"S'ha comprovat que l'escola és un espai de prevenció i diagnòstic, i no de contaminació", ha defensat, per la seva banda, Martí March, tot matisant que volen ser "prudents" perquè, tot i que les dades són "positives cada setmana, la batalla no està guanyada i el virus encara és aquí". D'altra banda, ha valorat com un "immens esforç" de recursos l'increment de professors aquest curs per poder reduir ràtios, i ha afirmat que la majoria de centres tenen cobertes les seves necessitats de docents". En aquest sentit, el director general de Planificació, Ordenació i Centres ha assenyalat que només s'ha cobert l'increment de quota (560 professors nous) i no les baixes per professorat vulnerable, que augmenten aquesta xifra "devers 1.200 docents més".

stats