El nombre de passatgers del transport públic a les Balears augmenta un 4,1%

L'increment més significatiu s'ha registrat en el nombre d'usuaris que viatgen amb metro, que ha pujat un 14%

El transport públic de les Balears ha estat utilitzat per 8.806.457 passatgers de gener a juliol de 2018, la qual cosa representa una pujada del 4,1% pel que fa al mateix període de l'any anterior, segons ha anunciat aquest dilluns el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons.

L'increment més significatiu s'ha registrat en el nombre de passatgers que viatgen amb metro, que ha augmentat un 14% durant els primers set mesos d'enguany, fins a 531.498 persones, pel que fa a 2017, ha assenyalat el conseller en una roda de premsa.

A més, les línies de tren han transportat 2.525.516 persones, la qual cosa suposa un increment del 7,2% quant al mateix període de l'exercici anterior.

Per part seva, els autobusos del transport interurbà han duit 5.568.945 persones, la qual cosa significa una pujada de l'1,8% amb relació a l'any anterior.

Segons el conseller, aquest increment en l'ús d'autobusos es deu a les millores del servei en  liníes  com la que connecta  Galilea , Palma i Puigpunyent o la que uneix Inca amb Sencelles i Palma.

També ha precisat que, a l'hivern, el Transport Interurbà de Balears ( TIB)  gestiona 65 línies d'autobús, xifra que augmenta fins a 103 durant els mesos d'estiu.

D'altra banda, ha indicat que el bus llançadora de  Formentor  ha transportat unes 34.000 persones des que es va posar en funcionament el 9 de juliol.

A més, l'autobús llançadora del  Trenc  ha estat utilitzat per 8.869 usuaris, la qual cosa representa un increment del 38% pel que fa a l'any passat, mentre que l'autobús de Cala l'Almunia a Cala  Llombards  ha transportat 1.870 usuaris.

Així mateix, ha explicat que el transport públic de l'aeroport de Palma ha registrat 145.734 usuaris des de l'1 de maig fins al 31 d'agost, la qual cosa suposa una pujada del 25,8% pel que fa al mateix període de l'any anterior.

Per part seva, els trens nocturns, que han estat una iniciativa d'aquesta temporada d'estiu, han transportat un total de 6.456 passatgers des del 6 de juliol fins al darrer cap de setmana d'agost.

Pons ha destacat que, des que va començar la legislatura actual, el nombre de passatgers que viatgen en transport públic ha crescut un 26,1%, amb un increment d'1.800.000 passatgers pel que fa a 2015.

El conseller ha remarcat que enguany ha estat un "període de transició" en matèria de transport públic perquè el model actual, que va ser dissenyat fa uns 20 anys, "demana canvis amb molt força".

Segons Pons, durant l'any que ve aquest servei públic a les Illes experimentarà "canvis molt importants", com un increment del 50% en el transport per carretera en freqüència de quilòmetres recorreguts i l'adquisició d'autobusos nous, menys contaminants i més còmodes.

A més, el  Govern  preveu crear una xarxa ferroviària que permeti l'accés al  Parc  BIT i a l'hospital de Son  Espases , com també xarxes més extenses i amb línies més properes a la costa.

Pons ha remarcat que l'objectiu de la Conselleria és competir amb el vehicle privat.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF