A Menorca ja hi viuen 50 parelles de milanes

La instal·lació d'un menjador al Parc Natural de l'Albufera del Grau el 2013 ha permès millorar l'estat de conservació de l'espècie

La població de milana ( Milvus milvus) a Menorca s'ha incrementat fins a arribar a les 50 parelles gràcies a la instal·lació d'un punt d'alimentació al Parc Natural de l'Albufera del Grau, segons ha informat aquest diumenge la Conselleria de Medi Ambient. El menjador es va col·locar el 2013 per evitar que els rapinyaires cercassin aliments a l'abocador del Milà i minimitzar l'efecte dels esquers enverinats.

El personal de l'espai natural protegit s'encarrega de dipositar l'aliment dues vegades per setmana i també fa un seguiment visual de les aus que visiten el menjador. El seguiment que fan els treballadors ha permès ratificar que més d'una trentena de milanes visiten aquest punt periòdicament, però també ho fan miloques i corbs.

Quan es va posar en marxa el menjador, les parelles de milana a l'illa no arribaven a la vintena, però el creixement exponencial durant aquests darrers anys demostra que el menjador ha donat bons resultats, segons el personal tècnic del parc. La milana és una espècie en perill d'extinció i des del 2007 el servei de protecció d'espècies de la Conselleria disposa d'un pla de recuperació.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF