Societat 28/01/2019

Noguera diu que defensarà la protecció de les dues naus de Son Busquets

El regidor d'Urbanisme, José Hila, ja ha dit que retardaran l'aprovació del PERI per tal d'assolir un consens amb els veïns

Aina R. S.
1 min
L'antic quarter militar de Son Busquets

PalmaEl batle de Palma ha defensat la protecció de les dues naus de Son Busquets, el quarter militar que està pendent de l'aprovació definitiva del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) i que ha de substituir el pla del 2011. Ho ha dit aquest dilluns després que el passat divendres el regidor d'Urbanisme, José Hila, anunciàs que no s'aprovarà aquest PERI fins que no s'aconsegueixi un consens amb els veïns.

Tanmateix Noguera ha volgut recordar que l'antic quarter, on es volen construir 828 habitatges de protecció oficial, és, de moment, propietat del Ministeri de Defensa i que s'ha d'esperar a veure com es resolen les negociacions entre aquesta institució i el Govern de les Illes. Cort només té hi potestat a escala urbanística, que es materialitza amb l'aprovació d'aquest PERI que establirà els usos que es puguin donar a aquests solars.

Joves Arquitectes de Mallorca és un dels col·lectius més implicats en la defensa dels elements patrimonials d'aquest recinte. Recentment va convocar un concurs sota el títol 'Explotam Son Busquets', al qual es varen presentar tot tipus de propostes relatives al futur d'aquests solars. L'objectiu d'alguns dels projectes guanyadors és augmentar les zones verdes, millorar la mobilitat i mantenir el programa d'habitatge i d'equipament que preveu l'Ajuntament amb el beneplàcit dels veïns.

stats