La setmana que m'espera
Societat 30/10/2021

"No tenc horari fix, però a finals de novembre estaré més descansat"

El regidor de Cultura i Benestar Social de Cort i coordinador de MÉS, Antoni Noguera, explica com serà la seva setmana

2 min
El regidor de Cultura i Benestar Social de Cort i coordinador de MÉS, Antoni Noguera.

PalmaCom que dilluns és festiu, aprofitaré per fer uns 30 quilòmetres amb la bicicleta per la Colònia de Sant Pere. Començ a Calos Camps fins a la platja de s’Estanyol, i això ho faig un parell de vegades. A partir de dimarts, a l’Ajuntament farem una ruta de visites a les obres que estam realitzant: la fàbrica de Can Ribes, on hi haurà el centre de creació de circ; les sales d’assaig a Son Fortesa, que funcionaran el segon trimestre del 2022; la biblioteca de Pere Garau, que podria obrir el març que ve; l’antiga presó, on aviat encarregarem el projecte d’execució i direcció d’obres; i l’edifici Moneo [seu de la Fundació Miró].

Algun dia aniré al gimnàs. Intent fer cinc quilòmetres de bicicleta en menys de 10 minuts, i després faig abdominals, cames i braços. A més, cada dia vaig a peu a l’Ajuntament i moltes vegades vaig de Cort a l’edifici de les Avingudes [on s’ubica l’àrea de Benestar Social] amb BiciPalma.

El cap de setmana quedaré amb uns amics i faré una paella. Els arrossos els faig bé. Vaig al mercat de l’Olivar, a la parada de peix d’una dona molt agradable. Allà compr gamba pelada, sèpia, rap i la morralla per fer el brou. Intent que no hi hagi molt d’os perquè no m’agrada –som més de paelles cegues– i després hi pos unes gambes. M’agrada gaudir de l’arròs sense tacar-me molt les mans. Les paelles les vaig aprendre a fer mirant la meva padrina.

Cada dia m’aixec entre les 7.45 i les 8 h, i arrib a l’Ajuntament a les 9.00 h. El que em passa és que, com que som regidor de Cultura, als horabaixes sempre hi ha activitats. Moltes les organitzam nosaltres, com la Trobada Internacional de Corals LGTBI de fa una setmana. I després hi ha els temes de partit... No tenc un horari fix, però a finals de novembre [quan es fa el congrés de MÉS per Mallorca per triar nou coordinador] estaré més descansat [riu].

M’ha sabut greu que les notícies de la premsa vinculin la meva decisió de no presentar-me a la reelecció com a coordinador de MÉS a una distància amb la candidatura guanyadora, però sempre dic que, després de viure una quasi convocatòria de vaga de l’EMT la legislatura passada, ja no m’afecta quasi res. Vaig arribar a coordinador per unes circumstàncies i perquè era una persona de consens, però des del primer moment vaig dir que em posava a disposició del partit i això és el que he fet. També s’ha de dir que els partits que són menys democràtics que nosaltres no tenen aquests problemes.

Ara estic mirant Ted Lasso, una sèrie que m’encanta i em produeix felicitat i riure. D’altra banda, la setmana que ve aniré a veure l’obra de teatre Guaret, i tenc pendent cercar informació del grup d’artistes i intel·lectuals ADLAN (Amics de l’Art Nou). Vaig quedar molt fascinat per aquest col·lectiu de la Segona República en una exposició temporal de la Fundació Miró de Barcelona aquest estiu.

stats