Societat 02/05/2019

'No em regalis flors, regala'm igualtat i dignitat'

Campanya de la Coordinadora de Mallorca en defensa del sistema públic de pensions amb motiu del Dia de la mare

Ara Balears
1 min
"No em regalis flors, regala'm igualtat i dignitat". Campanya amb motiu del dia de la Mare de la Coordinadora de Mallorca en defensa del sistema públic de pensions

PalmaSota el lema 'Avui no em regalis flors, regala'm igualtat i dignitat', la Coordinadora de Mallorca en defensa del sistema públic de pensions ha reclamat aquest dijous l'eliminació de la bretxa de les pensions, la precarietat laboral i la desigualtat com a regal per al Dia de la mare.

"No hi ha un regal millor que aconseguir que el milió de dones majors de 65 anys que manquen de pensió, que tenen una pensió no contributiva, que no arriben ni als 500 euros i les vídues que subsisteixen amb la meitat del que cobraven els seus marits tinguem totes una pensió digna", ha destacat l'entitat en una nota de premsa, segons ha informat l'agència Efe.

Una de les mesures que ha reclamat l'agrupació és que l'Estat s'encarregui de l'atenció dels nins de 0 a 3 anys amb un sistema públic i gratuït perquè no es "castigui" les dones per voler ser mares.

"Fa molt temps que tenim trajectòries laborals més curtes, bases de cotització més baixes, treballs més mal remunerats i interrupcions en les edats associades amb la maternitat i la cura dels fills, amb què es produeix el que es denomina bretxa de gènere", ha remarcat.

stats