LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 04/12/2020

“No som del Nadal, a casa no feim arbre ni betlem”

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, explica com serà la seva setmana

Catalina Riera
2 min
“No som del Nadal, a casa no feim arbre 
 Ni betlem”

Normalment m’aixec prest, com a tard a les 7.15 h, i sempre seguesc la mateixa rutina: em prepar un cafè amb llet, alguna peça de fruita i una torrada amb oli i pernil. A vegades, la meva dona fa uns pastissos fantàstics. M’encanta començar el dia amb un d’aquests dolços. El meu càrrec implica estar al dia de l’actualitat. Per això, normalment mentre berén mir la premsa. Després em dutx i ja partesc cap a la feina.

Aquesta setmana serà diferent perquè hi ha el pont de la Constitució. Encara no sé què faré, tot depèn del temps que faci. Si plou, la meva dona i jo quedarem a casa i descansarem. M’agrada el pla de manta i pel·lícula, i crec que seria un bon moment per començar la sèrie Parliament. És una comèdia i me n’han parlat molt bé. Si algun dia fa sol aprofitaré per anar al camp. Mallorca té camins preciosos. A la zona del Raiguer n’hi ha de molt agradables i no són especialment exigents.

Dimecres tornaré a la realitat. Serà dur perquè tindrem Consell de Govern i Parlament el mateix dia. I dijous potser he d’anar a Eivissa. Això vol dir que hauré de dinar fora. A vegades està bé anar a un restaurant, però sempre que puc procur anar a casa. Algun d’aquests dos dies també faré exercici. Tenc un entrenador personal que m’ajuda a mantenir-me en forma. Faig una sessió presencial i una en línia. També faig natació. Visc a Sant Agustí (Palma), molt a prop de la mar, i a l’estiu m’agrada nedar-hi. No tenc barca, però sí amics que en tenen i a vegades em conviden a anar-hi. M’agrada molt pescar i després cuinar el peix. És el meu plat preferit.

Normalment arrib a casa a les 19 h. Solc sopar prest i a les 23.30h, com a tard, vaig a dormir. Abans de ficar-me al llit mir la premsa, així sé com ha anat el dia. Per desconnectar, m’agrada llegir o escoltar música. Ara estic amb el llibre Jo confesso, de Jaume Cabrer. De música n’escolt de tota mena. La sud-americana m’agrada molt. De fet, som fan de Violeta Parra i Mercedes Sosa. Però també m’agraden el rock and roll i la música clàssica. Puc escoltar des de Robert Plant o Jimmy Page fins a Bach o Mozart. Tot depèn de l’estat d’ànim que tingui en aquell moment i de l’activitat que faci.

No som molt de Nadal. No faig ni arbre ni betlem. Però aquest cap de setmana tenc ganes de passejar per Palma amb els meus nets i veure els llums. En tenc tres. Una de sis anys i els altres, de prop de tres. Són bessons. Varen néixer el dia dels Reis. Va ser el millor regal que podia arribar aquest dia.

Ador estar amb els nets. Normalment, els veig el cap de setmana o els dimecres. Quan estic amb ells no atur ni un minut perquè reclamen atenció tot el temps. És molt divertit estar amb ells i veure com van creixent. Si he de triar quina és la millor manera de desconnectar, sense cap dubte, és aquesta.

stats