La grip és manté en un nivell intermedi d'incidència a les Illes Balears

S'esperen dues setmanes més d'increment, tot i que ja és epidèmia a tot l'Estat excepte a Extremadura

La grip ja és epidèmia a tot l'Estat excepte a Extremadura. El nivell d'intensitat es manté molt alt a Cantàbria i el País Basc, alt a Navarra i mitjà a Catalunya i les Balears. A la resta del país és baix.

Pel que fa a la comunitat balear s'esperen dues setmanes més d'increment i després es preveu que l'epidèmia davalli en grau d'afectació.

Amb tot, ara l'epidèmia es troba de ple en fase d'ascens, amb 205,3 casos per cada 100.000 habitants i, per primera vegada aquesta temporada, s'observa un augment de la mortalitat d'un 5%, més que l'esperat segons el darrer informe del Sistema de Vigilància que elabora l'Institut de Salut Carlos III i que recull Efe.

L'informe de la setmana del 14 al 20 de gener indicava que el virus que circula és, majoritàriament, de tipus A (tant el componen H1N1 com l'H3N2) i encara no s'ha determinat la concordança d'aquests dos grups amb la vacuna d'aquesta temporada.

A l'àmbit estatal, la intensitat de l'activitat gripal és baixa, tot i que presenta una evolució ascendent i un augment de la taxa d'incidència a tots els grups d'edat, però especialment en els menors de 15 anys.

La taxa acumulada d'hospitalització de pacients amb grip és de 9,7 casos per cada 100.000 habitants, la majoria dels quals són de més 64 anys (56%), seguits pel grup de 15 a 64 anys (33%). Els casos greus suposen un 3,2% de cada 100.000 habitants.

Les autoritats sanitàries recomanen que davant els símptomes de la grip es vagi primer al centre de salut més proper per no saturar els serveis d'emergències dels hospitals.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF