"La nina copiava els gests de Lolita amb mi, a la vida diària"

És la teoria que l'acusat d'abusos sexuals continuats a la seva fillastra té sobre la demanda

A la pel·lícula "Lolita", l'actor Jeremy Irons és Humbert Humbert, un home de mitjana edat que queda enamorat de la seva fillastra, de només 14 anys. Sobre aquesta versió de la novel·la de Nabokov ha versat la teoria d'un home que aquest dimarts s'ha assegut a la banqueta acusat d'agressió sexual continuada a la seva fillastra.

"Després del xoc de la demanda vaig pensar si hauria vist aquesta pel·lícula i jo també la vaig cercar", ha dit. "La nina copiava els gestos de Lolita amb mi, a la vida diària", ha afegit. En demanar-li quin tipus de gestos eren ha relatat com ella, que en el moment dels fets tenia entre 12 i 14 anys, l'aferrava del coll efusivament quan tornava a casa de la feina, se seia damunt ell o ocupava el lloc de la seva mare al sofà.

Els fets pels quals se'l jutja començaren amb uns tocaments íntims sobre la roba que, segons la víctima, després es convertiren en penetració vaginal amb els dits i fins i tot un intent de violació que va aconseguir rebutjar.

L'any 2013, després d'una forta discussió amb el padastres, ella confessà els fets al seu pare, qui la va dur a denunciar els fets a la policia. Per què en aquell moment? "Passaren dos anys, ja no podia més, també tenia més seny", ha dit, tot assenyalant que en el moment d'interposar la denúncia feia dos mesos que no havia passat res.

La víctima ha contat que les agressions es produïen al vespre dins la seva habitació, quan la mare ja dormia, amb l'excusa de fer-li massatges. La vegada que l'acusat hauria desistit de la penetració "em deia que si volia ho podíem fer", ha explicat com si la intentàs convèncer.

Per la seva banda, l'acusat ha negat tots els fets. Assegura que tenien molt bona relació, cosa que la víctima també ha corroborat. "Si havia d'anar a la seva habitació ho feia, no tenia cap problema", ha dit i ha assenyalat que sempre era perquè ella el requeria. "No la vaig tocar mai".

L'acusat conviu amb la mare de la presumpta víctima d'ençà que ella tenia cinc anys. Ha explicat que la nina i el seu germà, dos anys més gran que ella, tenien discussions constants amb la mare. "Se'n volien anar de casa, a viure amb el seu pare, i els vàrem dir que s'havia de fer correctament", ha explicat. A dia d'avui la víctima té 20 anys i conviu amb la seva parella. Arran de la denúncia se n'anà a viure amb son pare, mentre que sa mare i el padrastre, que ara és jutjat, han continuat mantenint la seva relació sentimental.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF