Societat 11/09/2019

Neus Truyol: "Millorar les infraestructures per als creuers no és una prioritat de Palma"

La regidora respon a la inversió de 116 milions d'euros de l'Estat prevista per als ports de Balears

Alba Tarragó
2 min
Neus Truyol (MÉS) s'ha estrenat com a portaveu de l'equip de govern de Palma. ISAAC BUJ

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha assegurat a través de Twitter que "millorar les infraestructures per als creuers" no és una de les "prioritats i necessitats de Palma". Aquesta afirmació respon a l'anunci que va fer dimarts el president de Ports de l'Estat, Salvador de la Encina, sobre la inversió de 116 milions d'euros a Ports de Balears. Segons l'Autoritat Portuària de Balears, aquest pressupost es destinaria a infraestructures destinades a passatgers.

"Les inversions estatals han de respondre a les prioritats i necessitats socials de Palma: habitatge, mobilitat sostenible, depuradora, reduir impactes ambientals al port i a l'aeroport...", defensa Truyol a la seva piulada.

L'àrea de Model de Ciutat, Habitatge i Sostenibilitat ha declarat a l'ARA Balears que "l'interès [de l'Estat] a millorar l'experiència dels creueristes és inversament proporcional a l'interès a millorar la vida dels ciutadans de Palma i de realitzar inversions bàsiques i imprescindibles per a Ciutat", i denuncia que "una vegada més, l'Estat actua d'esquena a la realitat de la ciutat".

La Regidoria recorda que "les inversions de l'Estat han d'anar dirigides a una nova depuradora, el tramvia o un REB en condicions". Tot i això, s'alegren per la inversió que "hi haurà per a la reforma del passeig Marítim, una reforma clau per a la ciutat dissenyada pel premi Nacional d'arquitectura Elías Torres".

Per part seva, el portaveu de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha afirmat que des del seu partit estan "totalment en contra d'aquests tipus d'inversions que pretenen potenciar encara més un tipus de turisme que s'ha demostrat excessiu". Balboa ha criticat el govern Sánchez, del qual ha dit que "són incapaços d'enviar fons per al tren o per a la nova depuradora de Palma, una demanda i una necessitat col·lectiva de la societat mallorquina, però troben fons per millorar l'experiència dels creueristes; està clar a qui defensen".

Cort signa un conveni per posar en valor l'oferta turística especialitzada

El comunicat coincideix amb l'aprovació d'un conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l'Oferta de l'illa de Mallorca, l'Ajuntament i la Fundació Turisme Palma 365. L'acord, anunciat aquest dimecres pel portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, té com a objectiu "posar en valor l'oferta turística especialitzada al municipi de Palma".

Així, mentre que la Regidoria encapçalada per Neus Truyol afirma que continua "treballant en la limitació dels creuers", el govern de Cort inicia un dels eixos d'aquest nou conveni centrat en el "producte cultural i gastronòmic per a creueristes". Aquest àmbit d'actuació consistirà en "una peça d'informació destinada als turistes de creuer, que inclourà informació pràctica i proposarà rutes alternatives a les tradicionals pel centre històric".

stats