Societat 25/04/2022

Negueruela preveu les "millors xifres d’ocupació de la història" per aquest estiu

El portaveu del Govern ha criticat el PP per presentar les mateixes esmenes que Vox a la llei turística

2 min
Un cambrer fent feina en una terrassa de Palma.

PalmaTot apunta que les Illes Balears tornaran al flux de turisme prepandèmia aquest estiu, i que fins i tot es poden superar les xifres d'aquell any, quan varen arribar més de 16 milions de turistes. De fet, el portaveu de l'Executiu, Iago Negueruela, ha dit aquest dilluns després del Consell de Govern que "hi ha l'esperança que aquest any tinguem les millors xifres d'ocupació i atur de la nostra història". Aquest fet demostra, ha continuat, "que gràcies a les mesures que s'han pres no s'ha perdut teixit productiu".

Demanat per les conseqüències ambientals de la previsible massificació turística, Negueruela ha defensat que "és un debat que hem obert i hem d'afrontar". Ha admès que "tenim una situació complexa" amb els recursos hídrics i per aquest motiu "estem debatent al Parlament una llei del turisme que té en compte la circularitat". Així mateix, ha assegurat que, ara com ara, "la prioritat del Govern és que la nostra gent tingui ocupació". En aquest sentit, ha apuntat que "una temporada molt forta ens permet recuperar poder adquisitiu".

D'altra banda, el conseller de Model Econòmic també s'ha referit a les esmenes a la llei turística que s'estan negociant al Parlament, i ha acusat el Partit Popular que faci "les mateixes propostes que la ultradreta en matèria turística". A tall d'exemple, ha assegurat que el PP "va votar a favor que no es prohibeixin els autodispensadors d'alcohol", una mesura que inclou la llei contra el turisme d'excessos. "És perillós que el debat del PP sigui d'oposició frontal a qualsevol canvi que obri debats que la societat ja ha obert", ha criticat.

Per contra, ha valorat que El Pi, Ciutadans i Més per Menorca sí que facin "esmenes de construcció i millora", de les quals "sempre es pot parlar". En concret, Negueruela s'ha referit a una esmena d'El Pi que proposa que els hotels es puguin transformar en VPO, afirmant que "el canvi d'usos és un debat necessari i s'ha de veure què es pot fer". Per acabar, ha assegurat que estan negociant amb els partits propostes de la Conselleria d'Agricultura per impulsar el producte local: "Seria la primera vegada que s'uneixen el sector primari i el turístic", ha tancat.

stats