Negueruela fa una crida a "la responsabilitat individual" per afrontar "la campanya de Nadal"

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball s'ha reunit aquest dimecres amb el comitè executiu de CAEB

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha descartat avançar qualsevol mesura prevista per als ponts i dies festius en matèria de turisme aquest dimecres en una compareixença davant els mitjans després de reunir-se amb el comitè executiu de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB). Tot i això, ha fet una crida al "compliment de les mesures" i a la "responsabilitat individual" perquè "queden reptes molt importants", com ara "la campanya de Nadal".

Aquests reptes, ha animat, "ens han de fer treballar de manera incansable per mantenir la nostra activitat econòmica i començar a recuperar-la el 2021", temporada que considera "clau". Negueruela s'ha mostrat prudent en tot moment davant les mesures turístiques i ha insistit que tot depèn de "la situació epidemiològica" i que "les decisions les prendrà la Conselleria de Salut amb el conjunt del Govern".

La situació "és complicada, com estam veient a tot Europa", ha assenyalat el conseller, qui apunta que Alemanya, principal emissor de turistes de les Balears, també està augmentant les restriccions. Així mateix, s'ha referit a la feina feta per les empreses, a les quals ha agraït l'esforç per mantenir l'ocupació i la protecció dels treballadors.

Balears, la comunitat on més cau l'atur i més creix l'ocupació de l'Estat el tercer trimestre

Per part seva, la presidenta de CAEB, Carmen Planas, ha subratllat que volen "treballar de manera conjunta amb el Govern" i reclama que les decisions es consultin "a priori i no a posteriori". Amb aquest objectiu, ha afirmat que tindran "reunions periòdiques amb els sectors i conselleries".

"El teixit empresarial ha fet els deures", ha reivindicat Planas, qui reconeix que el més important "és controlar la pandèmia". Ara bé, "després cal reactivar l'economia i també la demanda", ha afegit.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF