Societat 26/06/2021

Negueruela assegura que mai ha criticat la feina de la policia pel megabrot de Mallorca

El conseller ha explicat que el que volia dir era que "cadascú està actuant en el marc de les seves competències"

ARA Balears
1 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela, al Consolat de Mar.

PalmaTot i que aquest divendres el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, digués que la Policia Local "hauria de donar respostes de què han fet i què no han fet" per permetre segons quines situacions" que han facilitat els macrobrots a les Illes, aquest dissabte ha rectificat i ha assegurat que mai ha criticat el cos policial i els ha donat suport, tant a ells com als ajuntaments.

Segons ha informat Europa Press, Negueruela, després de rebre crítiques per part de diferents ajuntaments, com el de Llucmajor i Alaró, per les seves declaracions, ha explicat que el que volia dir era que "cadascú està actuant en el marc de les seves competències": el Govern, amb inspeccions, i cada ajuntament, a través de les mesures que prendre. En aquest sentit, ha volgut remarcar que no hi ha cap crítica cap a cap ajuntament "per tots aquests mesos tan durs que han passat i tampoc cap a la Policia Local".

Cal recordar que els serveis d'emergències i les autoritats policials continuen inspeccionant els establiments i les zones on es varen produir els focus de contagi del macrobrot de covid-19 que afecta ja més de 600 estudiants de vuit comunitats autònomes

Des del dia del concert a la plaça de Toros de Palma, que va copar portals digitals la setmana passada, el Govern va començar la instrucció perquè els responsables en pateixin conseqüències legals i econòmiques. De fet, ja s'ha expedientat els organitzadors d'aquell concert, que aglutinava més de 1.000 persones que no mantenien la distància de seguretat ni duien mascareta.

stats