Societat 13/06/2021

Negueruela assegura que el Certificat covid-19 donarà la possibilitat de viatjar "a molta gent"

Aquest segell està homogeneïtzat en l'àmbit europeu i facilita la mobilitat

ARA Balears
1 min
El portaveu del Govern, Iago Negueruela, al Consolat de Mar.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha considerat que el Certificat Digital Covid aprovat pel Parlament Europeu proporcionarà "a molta gent la possibilitat de viatjar", segons apunta Europa Press. El conseller afirma que amb aquest segell els trajectes seran "més ràpids" i suposaran una "millor acreditació", perquè està homogeneïtzat en l'àmbit europeu i facilita la mobilitat.

Cal recordar que el ple del Parlament Europeu va donar llum verda aquest dimecres a la posada en marxa del Certificat Digital Covid de la Unió Europea (UE). Amb aquest document, els turistes europeus es podran desplaçar, dins l'espai comunitari, sense restriccions. Ho podran fer a partir de dia 1 de juliol. Amb aquest segell podran acreditar que estan vacunats, que han superat el coronavirus o que han donat negatiu en una prova diagnòstica hores abans del viatge.

Aquest certificat serà gratuït, tant si és en formal digital com físic. S'emetrà en l'idioma del país emissor i també en anglès. Oferirà informació bàsica sobre la situació mèdica del titular relacionada amb el covid-19.

stats