Societat 07/09/2020

Una desena de persones protesten davant del Consolat de Mar contra les restriccions per frenar el covid-19

Alguns dels assistents no duien mascareta i la Policia Nacional ha agafat les seves dades personals

Ara Balears
1 min
La Policia Nacional agafa les dades de les persones que no duien mascareta.

PalmaUna desena de persones s'han manifestat aquest dilluns davant del Consolat de Mar per expressar desacord amb la nova normalitat i per criticar les restriccions que s'estan duent a terme per frenar el covid-19. Els assistents duien pancartes que deien "Emergència democràtica" i "No és un problema de mascareta, és un problema de democràcia", i alguns d'ells no duien la mascareta posada.

Per això, segons ha informat la Policia Nacional a l'ARA Balears, han agafat les dades de les persones que incomplien amb la normativa actual. Els assistents han declinat fer declaracions a l'ARA Balears i han criticat que els mitjans de comunicació els fan quedar com a "terraplanistes".

Aquesta concentració coincideix amb l'aprovació per part del Consell de Govern d'habilitar la consellera de Salut, Patricia Gómez, per aplicar les noves restriccions per frenar la incidència del covid-19 a les barriades i municipis que es considerin adients segons els informes epidemiològics.

Aquesta no és la primera concentració negacionista que es fa a les Illes. Divendres passat unes 300 persones es varen manifestar davant dels jutjats d'Eivissa i la majoria dels presents no duia posada la mascareta ni respectava la distància de seguretat. Aquell dia la Policia Nacional va identificar 15 dels assistents i va proposar vuit sancions per desobediència a l'autoritat.

stats