Una desena de persones protesten davant del Consolat de Mar contra les restriccions per frenar el covid-19

Alguns dels assistents no duien mascareta i la Policia Nacional ha agafat les seves dades personals 

Una desena de persones s'han manifestat aquest dilluns davant del Consolat de Mar per expressar desacord amb la nova normalitat i per criticar les restriccions que s'estan duent a terme per frenar el covid-19. Els assistents duien pancartes que deien "Emergència democràtica" i "No és un problema de mascareta, és un problema de democràcia", i alguns d'ells no duien la mascareta posada.

Per això, segons ha informat la Policia Nacional a l'ARA Balears, han agafat les dades de les persones que incomplien amb la normativa actual. Els assistents han declinat fer declaracions a l'ARA Balears i han criticat que els mitjans de comunicació els fan quedar com a "terraplanistes".

Aquesta concentració coincideix amb l'aprovació per part del Consell de Govern d'habilitar la consellera de Salut, Patricia Gómez, per aplicar les noves restriccions per frenar la incidència del covid-19 a les barriades i municipis que es considerin adients segons els informes epidemiològics.

Aquesta no és la primera concentració negacionista que es fa a les Illes. Divendres passat unes 300 persones es varen manifestar davant dels jutjats d'Eivissa i la majoria dels presents no duia posada la mascareta ni respectava la distància de seguretat. Aquell dia la Policia Nacional va identificar 15 dels assistents i va proposar vuit sancions per desobediència a l'autoritat. 

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF