Societat 14/08/2013

Pintada feixista en una plaça de toros de Madrid

L'Ajuntament de Pinto no l'ha esborrat fins després de l''encierro' de les festes de la ciutat

Ara
1 min

BarcelonaLa plaça de toros de la ciutat de Pinto, a 20 quilòmetres al sud de Madrid, s'ha llevat aquest dimecres amb una gran pintada feixista amb el missatge "Adolf Hitler tenia raó" a la tanca. La pintada no ha impedit que es fes el tradicional 'encierro' de la festa major. Se suposa que la pintada l'ha fet algú al llarg de la nit després de saltar a la plaça.

Després que alguns veïns ho denunciessin, hores després, l'Ajuntament ha ordenat que s'esborrés la pintada. Arran de les crítiques, l'alcaldessa del PP, Míriam Rabaneda, ha lamentat els fets i s'ha defensat de les crítiques a través del seu compte de Twitter. Un usuari ha preguntat si en tota la ciutat no hi havia ni un pot de pintura a primera hora del matí per poder esborrar la pintada abans de l''encierro'. El cas és que la inscripció s'ha esborrat més tard, tal com ha informat l'Ajuntament en un altre tuit amb la foto.

Entre els que han denunciat els fets hi ha el dirigent de Solidaritat, Alfons López Tena, que ha fet diversos tuits, fins i tot en anglès, i ha lamentat que a Espanya l'apologia del nazisme no sigui delicte.

stats