El gestor de navegació aèria Enaire ha gestionat 117 aterratges via satèl·lit a Palma

Son Sant Joan és el primer aeroport d'alta densitat de trànsit que facilita aquest tipus d'aterratges

El gestor de navegació aèria Enaire ha registrat 117 aterratges via satèl·lit a l'aeroport de Palma des del març, quan varen entrar en vigor algunes aproximacions basades en la navegació per satèl·lit per millorar l'operativa de les aerolínies. Son Sant Joan és el sisè aeroport del país i el primer d'alta densitat de trànsit que facilita aquest tipus d'aterratges.

Enaire ha assenyalat que aquest model no implica la instal·lació d'infraestructures terrestres addicionals i que suposa un estalvi econòmic. En els dos últims mesos, els procediments basats en navegació per satèl·lit han estat utilitzats per 103 aeronaus a Mallorca, una xifra que supera les previsions inicials del gestor aeri espanyol.

Amb la implantació d'aquest projecte, la pista 06L disposa de maniobres d'aproximació per satèl·lit basades en el sistema europeu Egnos i les pistes paral·leles 24R i 24L realitzen procediments basats en la navegació per satèl·lit amb i sense l'ús requerit del sistema Egnos.

Aquests procediments d'aproximació han estat dissenyats per Enaire i actualment els utilitzen tan sols aquelles aeronaus que estan degudament equipades i la tripulació de les quals ha estat preparada.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF