Societat 18/08/2020

L'ús obligatori de la mascareta pot fer que els balears multipliquin per quatre la seva despesa farmacèutica

Les Illes són la vuitena comunitat amb una inversió més elevada en productes farmacèutics

Ara Balears
1 min
A partir de dilluns serà obligatori utilitzar mascareta a tots els espais oberts

PalmaLes famílies de les Balears tenen una despesa mitjana de 238 euros anuals en productes farmacèutics (mentre que la mitjana estatal se situa entre 220 i 250 euros), però aquesta quantitat es pot multiplicar per quatre per l'ús de la mascareta, segons els indicadors sociodemogràfics Habits elaborats per AIS Group. Segons aquests indicadors, les Illes són la vuitena comunitat amb una despesa més elevada en productes farmacèutics. Les Illes no són l'única regió on es multiplicarà per quatre perquè a la majoria de les comunitats també pujarà aquesta despesa.

Segons l'OCU, la despesa en mascaretes d'una família de quatre membres que utilitzen una mascareta diària cada un, arribaria als 115 euros si les compren al preu màxim, de 96 cèntims. D'acord amb aquestes premisses i assumint la possibilitat que s'hagi d'utilitzar la mascareta durant tot el 2020, la despesa només en mascaretes podria ascendir a gairebé 700 euros. Si s'hi afegeix la despesa habitual en productes farmacèutics, el total d'enguany podria quedar en una mica més de 900 euros per família.

Per zones, Múrcia és la que té una despesa més gran a les farmàcies, amb 329 euros. La Corunya és la segona, amb 303, i Lugo la tercera, amb 293 euros. A la part oposada de la llista s'hi troben Toledo, amb 155 euros, i Ciudad Real i Guadalajara, amb una mitjana d'entre 160 i 170 euros. En el comunicat expliquen que aquestes xifres podrien incrementar-se bastant quan hi hagi les dades corresponents al 2020.

stats