Les multes per no dur mascareta dependran de la resposta que es doni a la policia

A més del nom, l'adreça i el DNI hauran d'incloure informació sobre el lloc on s'ha produït l'incompliment i les seves característiques 

Els agents que a partir del 20 de juliol vulguin sancionar algun ciutadà per no dur la mascareta, que és obligatòria des de dia 13, hauran de detallar a la denúncia la resposta que doni el ciutadà al fet de no dur la mascareta, la qual cosa pot determinar la quantitat de la multa, segons ha informat l'agència Efe. 

Les conselleres d'Administracions Públiques, Isabel Castro, i de Salut, Patrícia Gómez, han remès aquest dimarts una circular informativa a tots els cossos de la Policia Local de les Balears amb els criteris d'actuació i d'interpretació que han de seguir els agents en la tramitació de les denúncies. 

Segons ordena el Govern, els agents de Policia Local dels diferents municipis de les Illes advertiran els qui no duguin la mascareta de les conseqüències de no complir amb el seu ús obligatori i no posaran multes per aquest motiu fins al 20 de juliol.

El document que han enviat inclou les circumstàncies que s'han de fer constar en les actes per reflectir els fets denunciats, uns criteris fonamentals perquè els instructors puguin determinar la gradació correcta de la sanció aplicable, que podrà ser de 25 fins a 100 euros, segons les circumstàncies.

Així, les actes que aixequin els policies locals a partir del 20 de juliol hauran d'incloure, a més del nom, l'adreça i el DNI de la persona o persones denunciades, informació sobre el lloc on s'ha produït l'incompliment i les seves característiques, a banda del nombre de persones afectades per l'incompliment i les circumstàncies en què s'ha produït.

També han d'incloure la intencionalitat en la comissió de la infracció i, amb aquesta finalitat, "s'ha de fer constar la resposta donada al requeriment, la persistència o no en la comissió de la infracció i l'eventual negativa al compliment de l'obligació, si escau". 

El Govern balear rastreja festes il·legals a les xarxes socials amb la Policia i la Guàrdia Civil

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF