Les multes per incomplir el confinament ascendeixen a 3.000 a Balears

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat han detingut 18 persones a l'Arxipèlag per desobediència

 

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de les Illes Balears, han aixecat un total de 2.955 actes administratives per saltar-se les restriccions de l'estat d'alarma. Segons les dades del Ministeri de l'Interior d'aquest divendres, totes les propostes de sanció es deuen a l'incompliment del Reial Decret 663/2020 per a la gestió de la crisi sanitària.

Així, la majoria de casos corresponen a persones que estaven a la via pública sense cap motiu justificat i que no varen tenir en compte les indicacions dels agents. Però entre les gairebé 3.000 multes també hi ha ciutadans que incompleixen les restriccions de trànsit i que circulen amb diverses persones en un vehicle sense causa justificada.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

A més, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, amb el suport de les policies municipals, ha detingut 18 persones a l'Arxipèlag per desobediència a l'autoritat. Pel que fa a les dades de l'Estat, el nombre de denúncies ascendeix ja a 144.555, mentre que les persones detingudes han estat un total de 1.268 els 12 primers dies de confinament.

Quant als controls de carretera, els dispositius de vigilància han permès interceptar fins a 541 vehicles a les Illes durant l'estat d'alarma. La Delegació del govern espanyol a les Balears ha anunciat aquest divendres en un comunicat que aquest cap de setmana es tornen a intensificar els controls a les carreteres per evitar els desplaçaments a segones residències durant el cap de setmana. La Delegació recorda que no estan permesos aquests trasllats, tret dels casos excepcionals.

Comprar droga a Son Banya, fer teràpia a la platja i altres excuses per saltar-se el confinament

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF