Multen una quarantena de pares en un dia per incomplir les mesures de seguretat en les sortides amb menors

Els cossos policials varen fer 525 propostes de sanció a les Illes Balears aquest dijous

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les policies locals varen fer 525 propostes de sanció aquest dijous a les Illes Balears per incompliment de les restriccions de l'estat d'alarma acordades al Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la crisi sanitària del coronavirus. D'aquestes, 37 es van posar a pares que vulneraven les mesures de seguretat durant les sortides amb els menors de 14 anys.

Concretament, en 18 d'aquests casos no respectaven la distància de seguretat amb tercers i 8 utilitzaven zones comunes no permeses. A més, els agents varen proposar per a sanció 49 adults que feien esport també per incomplir les indicacions de seguretat. La majoria de les multes es varen posar a Palma, on se'n varen registrar 265. A Eivissa se'n varen posar 26; a Ciutadella, 10 i a Maó, 2. En total, d'ençà que es va declarar l'estat d'alarma, els cossos policials han registrat més de 18.3000 propostes de sanció.

Detingut per tallar el trànsit al passeig Marítim de Palma amb la seva furgoneta

Algunes de les persones multades varen incomplir també els horaris de sortida. Entre la Policia Local i la Policia Nacional es varen proposar per a sanció 18 esportistes per aquest motiu i 40 ciutadans que passejaven. Així mateix, els agents nacionals varen multar 103 persones per estar al carrer sense cap motiu justificat.

Per altra banda, les forces i cossos de seguretat de l'Estat continuen amb els controls a les carreteres de l'Arxipèlag. En els dispositius de vigilància desplegats aquest dijous es varen identificar més de 14.500 persones i 11.500 vehicles.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF