Societat 06/04/2020

Multen més de 600 persones a les Illes per saltar-se el confinament aquest diumenge

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat varen fer 12 detencions

Ara Balears
1 min
La Policia Nacional patrulla per Palma davant l'estat d'alarma

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de les Illes Balears, varen aixecar un total de 610 actes administratives per no respectar les restriccions de l'estat d'alarma durant aquest diumenge. Segons han informat en un comunicat, la majoria dels casos foren de ciutadans que estaven a la via pública sense causa justificada i que no atenien els repetits requeriments dels agents de tornar al seu domicili. Palma és el municipi que concentra un nombre més elevat de propostes de sanció, amb 215.

Aquest diumenge es dugueren a terme, també, 12 detencions, cinc a Eivissa, cinc a Mallorca i dues a Menorca, per desobediència a agents de l'autoritat per incomplir les restriccions del Reial decret 463/2020, que declara l'estat d'alarma.

Durant aquest cap de setmana les forces i cossos de seguretat de l'Estat dugueren a terme més de 600 controls a les carreteres de l'Arxipèlag i identificaren 14.000 persones i 12.000 vehicles. A més, aquest dilluns els agents han continuat amb les tasques de control i han organitzat controls a les sortides dels principals municipis de les Illes Balears.

Cal recordar que els multats per saltar-se el confinament durant l'estat d'alarma s'enfronten a multes d'entre 300 i 30.000 euros.

stats