Societat 05/05/2020

Multen 70 persones que feien esport i incomplien les mesures de seguretat a Palma

La Policia Nacional i la Policia Local de Palma van detenir aquest dilluns cinc persones a la capital balear per incomplir el confinament

Ara Balears
2 min
La gent ja pot sortir a fer esport de sis a deu del matí i de vuit a onze del vespre

PalmaLa Policia Local de Palma va posar aquest dilluns 71 propostes de sanció a persones que feien esport a Ciutat i que incomplien les mesures de seguretat obligatòries. Mentre que 67 infringien l'horari establert, 4 anaven en grup. Així mateix, els agents municipals van posar 20 multes per incomplir les sortides amb menors de 14 anys, perquè més d'un adult acompanyava els infants. En total, es van detectar 492 infraccions a les Balears, que van ser sancionades. La majoria d'aquestes, 215, es van detectar a Palma.

Pel que fa a les detencions, la Delegació del govern espanyol ha informat que dilluns la Policia Nacional i la Local de Palma van arrestar cinc persones, totes a la capital balear, per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma. Els agents nacionals, per part seva, van detenir una parella de joves que eren al carrer bevent alcohol. El jove, de 22 anys, va empènyer un dels policies, mentre que l'al·lota, de 19, es va tirar cap a ells i va intentar oposar resistència.

Els agents van trobar hores més tard una ciutadana de 33 anys que passejava sense causa justificada de matinada pel barri de Son Gotleu. Atès que ja acumulava quatre propostes de sanció, va ser detinguda.

La Policia Local de Palma va detenir un home de 74 anys que estava assegut a un banc del centre de la ciutat amb dos individus més i que acumulava vuit denúncies i havia estat arrestat quatre vegades. Als altres individus que l'acompanyaven se'ls va proposar per a sanció, ja que tampoc no tenien una causa justificada per ser al carrer ni mantenien les distàncies de seguretat.

Finalment, els agents municipals van arrestar per resistència, desobediència, atemptat i amenaces un home al barri de la Soledat, que, segons els veïns, estava reunit al seu garatge amb diverses persones. L'individu no es va voler identificar en un primer moment i va acabar propinant un cop de cap a un dels policies, mentre l'amenaçava de mort.

Els controls als aeroports de les Illes continuen també en marxa. Aquest dilluns es va registrar l'arribada de 320 persones a l'aeroport de Son Sant Joan a Palma i la sortida de 242 en els 14 vols que hi van operar. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 148 viatgers en dos vols d'entrada i 65 van abandonar l'illa en dos vols de sortida. A l'aeroport de Menorca es va comptabilitzar l'aterratge de 51 persones i la sortida de 24 en quatre vols programats.

stats