Societat 31/08/2020

Multen 43 joves, 20 dels quals menors d'edat, per fer botellada a Felanitx

L'actuació de la Policia Local va durar dues hores

Ara Balears
1 min
Imatges de l'operatiu policial

PalmaLa Policia Local de Felanitx va multar la matinada de dijous a divendres 43 joves –20 dels quals, menors d'edat– que feien botellada al polígon de Son Colom. Els participants no respectaven la distància mínima de seguretat i, a més, no portaven mascareta.

L'Ajuntament de Felanitx ha explicat aquest dilluns en un comunicat de premsa que els agents municipals varen sancionar els joves per diverses infraccions: per consumir begudes alcohòliques al carrer, per incomplir la mesura que permet les reunions de fins a 30 persones a l'aire lliure –atès que encara estava vigent la resolució anterior a la de divendres, que les limita a 10–, no respectar la distància d'1,5 metres entre persones i no fer servir mascaretes.

L'actuació policial va durar dues hores, perquè molts dels joves no portaven el DNI, especifica l'Ajuntament. La policia, expliquen en un comunicat, "sabia que al polígon habitualment es du a terme aquesta pràctica i, amb la col·laboració ciutadana i les rondes que es varen fer, finalment s'ha pogut identificar els infractors". A més, entre dissabte i diumenge, els agents varen identificar nou persones més per fer botellada al carrer.

Tot i això, el cos municipal no ha aixecat durant el cap de setmana cap acta per fumar en espais públics, per no fer servir la mascareta o per no mantenir la distància de seguretat decretada per les autoritats sanitàries.

stats