Multen 43 joves, 20 dels quals menors d'edat, per fer botellada a Felanitx

L'actuació de la Policia Local va durar dues hores

La Policia Local de Felanitx va multar la matinada de dijous a divendres 43 joves –20 dels quals, menors d'edat– que feien botellada al polígon de Son Colom. Els participants no respectaven la distància mínima de seguretat i, a més, no portaven mascareta.

L'Ajuntament de Felanitx ha explicat aquest dilluns en un comunicat de premsa que els agents municipals varen sancionar els joves per diverses infraccions: per consumir begudes alcohòliques al carrer, per incomplir la mesura que permet les reunions de fins a 30 persones a l'aire lliure –atès  que encara estava vigent la resolució anterior a la de divendres, que les limita a 10–, no respectar la distància d'1,5 metres entre persones i no fer servir mascaretes.

El Govern prohibeix les botellades i limita encara més les reunions socials per evitar contagis de covid-19

L'actuació policial va durar dues hores, perquè molts dels joves no portaven el DNI, especifica l'Ajuntament. La policia, expliquen en un comunicat, "sabia que al polígon habitualment es du a terme aquesta pràctica i, amb la col·laboració ciutadana i les rondes que es varen fer, finalment s'ha pogut identificar els infractors". A més, entre dissabte i diumenge, els agents varen identificar nou persones més per fer botellada al carrer.

Tot i això, el cos municipal no ha aixecat durant el cap de setmana cap acta per fumar en espais públics, per no fer servir la mascareta o per no mantenir la distància de seguretat decretada per les autoritats sanitàries.

Les botellades a Palma tornen a xifres d’abans de la pandèmia

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF