Societat 30/03/2020

Multen més de 1.000 persones per botar-se el confinament durant aquest cap de setmana a les Illes

Es va impedir, també, l'entrada de tres persones a Eivissa per no justificar el motiu del seu viatge i no ser residents a l'illa

Ara Balears
2 min
Policia Nacional durant la vigilància en els centres educatius de les Illes Balears

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat han multat més de 1.000 persones durant el darrer cap de setmana a les Illes Balears per botar-se el confinament. A més, segons han informat a través d'un comunicat, durant la jornada d'aquest diumenge més de 6.000 persones van ser identificades i 5.000 vehicles supervisats en els més de 300 controls que es dugueren a terme.

Durant aquests controls es varen detenir sis persones: quatre a Palma, un a Algaida i un altre a Eivissa, per desobediència a l'autoritat i per incomplir les restriccions establertes en el Reial decret 463/2020, pel qual es declara l'estat d'alarma.

A més, la Guàrdia Civil va impedir també l'entrada a Eivissa a tres passatgers, dos d'ells estrangers, perquè no varen poder justificar el seu viatge. Els tres ciutadans viatjaven per separat en un mateix vol procedent de Barcelona. Després d'aterrar a Eivissa i durant un control d'identificació del passatge, van ser detectats pels agents. Com que no van justificar el seu viatge i no eren residents a l'illa, se'ls va proposar per a sanció per desobediència i van haver d'embarcar en un altre vol de retorn a Barcelona.

Per altra banda, les forces i cossos de seguretat de l'Estat, en coordinació amb les policies locals de l'Arxipèlag, han incrementat la vigilància als centres educatius de les Illes Balears, ja que els pares d'alumnes s'han personat als centres per recollir les targetes moneder de les beques menjador.

Protecció Civil ha col·laborat també en el dispositiu als centres educatius amb més nombre de beneficiaris a Mallorca, i la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han acudit a les escoles com a mesura preventiva per garantir les mesures de seguretat previstes en el Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel covid-19, i també per posar-se a la disposició de les famílies i els docents per a qualsevol necessitat que els sorgís durant l'estat d'alarma.

stats