Societat 16/05/2020

El Moviment Feminista de Mallorca critica les mesures del Govern per reactivar l'economia de les Illes

L'entitat considera que només s'hi recullen les reivindicacions dels hotelers

Ara Balears
1 min
Uns turistes a la recepció d'un hotel d'Eivissa. / DANIEL ESPINOSA

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca ha publicat un comunicat en què expressa malestar i decepció davant les mesures presentades pel Govern a fi de reactivar l'economia de les Illes Balears. L'entitat ha exposat que "s'ha optat per, en lloc de posar la vida al centre, posar-hi, de nou, els doblers d'uns pocs, i per continuar malbaratant recursos i territori. Les mesures més rellevants recullen reivindicacions del lobby hoteler i afavoreixen el de la construcció".

A més, assenyalen que les 77 propostes presentades per l'entitat en el manifest 'La vida al centre' eren "fruit de molta feina personal i col·lectiva que s'ha menyspreat". El Moviment Feminista destaca que el Govern, en comptes de veure que és l'hora de les polítiques d'emergència social, ha tornat a "triar la vella política sotmesa als que tenen la màxima responsabilitat de fer de les Illes un dels llocs de l'Estat amb més pobresa, més desigualtat, menys educació i on la feina és precària i de baixa qualitat".

Per acabar, l'entitat conclou que "només a partir de la perspectiva ecofeminista es pot replantejar el futur de les nostres Illes", i reclama una reunió urgent amb l'Executiu per replantejar la situació actual.

stats