Societat 27/02/2019

La Mostra de Cinema de Muntanya arriba a la desena edició amb l'objectiu de projectar la importància de la natura

L'oferta d'enguany està composta per 12 produccions, 3 curtmetratges i un concert

T. C.
2 min
Paisatge de la serra de Tramuntana

PalmaLa Mostra de Cinema de Muntanya de Palma arriba a la desena edició com una cita ineludible per als amants i aficionats a la muntanya i a la natura de Mallorca. Amb l'objectiu de projectar els valors i la importància del medi ambient, l'oferta d'enguany està composta per 12 produccions, 3 curtmetratges i un concert.

Les projeccions, del 4 al 22 de març, es duran a terme a quatre espais diferents de Ciutat: Es Baluard, el Teatre Municipal, el teatre Xesc Forteza, el teatre Principal de Palma i el Teatre Municipal Catalina Valls. A més, amb motiu del desè aniversari, s'ha programat un concert per al dia 5 de març a càrrec de Tomeu Moll, qui interpretarà al piano obres de Messian, Severac i Mussorgski, i de l'Orfeó UIB, que dirigirà Concepció Oliver.

Pel que fa a la programació, es projectaran cinc produccions internacionals; tres produccions de les Illes Balears amb dues estrenes; una producció espanyola amb la participació dels protagonistes; una presentació audiovisual amb la participació de la protagonista; tres curtmetratges premiats; una projecció d'una obra essencial del cinema de Mallorca amb acompanyament de piano en directe, i una producció internacional (produïda l'any 1924 al Regne Unit) que es veurà per primera vegada en pantalla gran a l'estat espanyol.

A més, el certamen tindrà tres convidats d'excepció com Sílvia Vidal, muntanyenca i escaladora, coneguda per la seva ètica en les escalades en solitari a grans parets; Eneko i Iker Pou, dos germans escaladors bascos molt vinculats a Mallorca i de prestigi internacional, i Toni Escandell, cineasta menorquí, autor de 'Nàufrags de l'evolució', documental premiat en tres festivals internacionals.

El coordinador de la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, Bartomeu Tomàs, ha manifestat que "aquests actes tenen la intenció de contribuir a la sensibilització i la conscienciació sobre la importància de preservar i respectar la natura".

En la mateixa línia, el director insular de Cultura del Consell de Mallorca, Rafel Creus, ha exposat que "la Mostra és una manera de transmetre els valors del medi ambient i d'ensenyar a la gent com s'ha de comportar a la muntanya".

stats