Societat 08/08/2020

Els Mossos detenen un home per estafar 20.000 euros amb bitllets falsos

L'arrestat va utilitzar el mètode Rip Deal, que significa 'transacció corrupta'

Ara
2 min
Un cotxe patrulla dels Mossos en un carrer de Barcelona.

GironaEls Mossos d'Esquadra van detenir un home de 33 anys i nacionalitat italiana acusat d'estafar 20.000 euros a un agent de la propietat immobiliària utilitzant el mètode Rip Deal. Es tracta d'una tipologia d'estafa en què els delinqüents busquen anuncis d'ofertes immobiliàries o de béns de luxe i contacten amb els venedors. Els fan creure que tenen una gran solvència econòmica i, fins i tot, solen vestir roba de primeres marques i exhibir rellotges o joies molt ostentoses. En alguns casos, usurpen la identitat de persones de reconegut prestigi empresarial perquè si els investiguen puguin comprovar que tenen solvència econòmica.

En aquest cas, l'estafa s'hauria produït el 27 de febrer. Segons informa el cos, la víctima era un agent de la propietat immobiliària que va viatjar de les illes Balears fins a Barcelona per tancar una compravenda d'un immoble. El client li va demanar de fer l'operació en un bar i, quan va arribar, es va trobar un home "ben vestit que exhibia un rellotge d'alta gamma i que duia documents referents al contracte de compravenda".

Després de signar el contracte de compra d'un immoble, el suposat estafador li va entregar un maletí que contenia feixos de bitllets de 200 euros que sumaven un total de 20.000 euros. El detingut li va suggerir de pujar al despatx per comptar els diners, però li va dir que primer aniria a aparcar correctament el seu vehicle. Mentre l'agent de la propietat l'esperava al despatx, es va adonar que els bitllets eren falsos.

Els Mossos van detenir el presumpte estafador, el 29 de juliol, a prop del seu domicili, situat a Malgrat de Mar. Després van registrar un traster que tenia llogat i on van trobar dues màquines comptadores de bitllets i una gran quantitat de bitllets falsos. Després de passar a disposició judicial, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.

stats