Societat 20/04/2020

Els morts per accident de trànsit es redueixen a la meitat a les Balears

Quatre persones han mort a les carreteres de les Illes d'ençà que va començar l'any

Ara Balears
2 min
Un accident de trànsit a la carretera Campos-Felanitx

PalmaLa Delegació del govern a les Illes Balears ha informat aquest dilluns que el nombre de morts per accident de trànsit ha davallat a la meitat a l'Arxipèlag en comparació amb el mateix període del 2019. Concretament, a les carreteres de les Illes hi han mort quatre persones entre l'1 de gener i aquest diumenge.

Aquesta xifra va ser més del doble l'any passat: en total hi varen morir nou persones durant aquest termini. Això suposa un descens d'un 56% del nombre de casos. La Delegació informa, així mateix, que tres dels accidents mortals varen tenir lloc a Mallorca i el quart, a Eivissa. Durant aquest període, el 2019 es varen registrar set morts a Mallorca, una a Menorca i una altra a Eivissa.

Cal tenir en compte que el trànsit a les carreteres de Mallorca s'ha reduït més d'un 83% de mitjana durant el primer mes de l'estat d'alarma, segons va informar el Consell de Mallorca la setmana passada. Les baixades més significatives s'han produït a partir de la tercera setmana de confinament, que és quan es va imposar una major restricció a la mobilitat, i el dia que varen circular menys vehicles a l'illa va ser el 5 d'abril.

Pel que fa a les zones, un dels accidents d'enguany es va produir en una àrea urbana, a Mallorca, i els altres tres, a carreteres. Per mesos, enguany s'ha registrat una defunció cada mes –una el gener, una el febrer, una el març i una l'abril. Quant a les víctimes, tres varen ser conductors i la darrera, un vianant. A més, dos dels morts varen ser homes majors de 65 anys.

En un dels sinistres del 2020 s'hi va veure implicat un ciclomotor i en dos, dos vehicles de més de deu anys d'antiguitat. Cal afegir que la meitat dels accidents –és a dir, dos– es varen produir a la nit, segons l'estadística de la Prefectura de Trànsit a les Illes balears. Segons aquesta mateixa font, l'any 2019 va acabar amb 41 morts en accidents de trànsit a les Balears, la xifra més baixa dels darrers deu anys, tret del 2013, quan se'n varen comptabilitzar 40.

stats