Societat 25/03/2020

Detecten 84 nous casos de coronavirus a les Balears en un sol dia

El total de positius a les Illes arriba als 562 i la xifra de morts escala fins a 19, amb tres víctimes més

Ara Balears / Maria Fuster
2 min
A les Balears ja han mort 19 persones amb coronavirus

PalmaLa Conselleria de Salut ha notificat aquest dimecres la mort de tres persones més per coronavirus a Mallorca. El total de persones que han mort a les Balears i que havien donat positiu per coronavirus és de 19. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, en un dia a les Illes la xifra de nous contagis ha sumat 84 persones, que suposen un total de 562 casos. Un augment similar –85 nous casos– es va produir fa tres dies, quan la xifra era de 331 contagis.

Les dades del Ministeri assenyalen que hi ha 40 persones a l'UCI, i s'ha donat l'alta a 28 malalts, 9 més que ahir dimarts. La Conselleria de Salut informarà de les darreres dades amb detall com cada dia en una roda de premsa a les 13 h que es pot seguir al canal de Youtube d'IB3 notícies.

Els tres malalts varen morir aquest dimarts vespre. Es tracta d'un home de 90 anys que va ingressar amb pneumònia a l'hospital de Son Espases; un altre home de més de 75 anys que va morir a Son Llàtzer i un tercer home de prop de 75 anys que va morir a l'Hospital de Manacor.

Salut va notificar aquest dimarts sis morts de persones que havien donat positiu per SARS-CoV-2. Una de les víctimes era un home de més de 70 anys que patia múltiples malalties cròniques i que va morir a Son Llàtzer. A Son Espases hi varen morir les altres dues persones, un home de més de 85 anys que va ingressar amb una pneumònia greu i un jove de 33 anys amb un trastorn neurològic. Durant l'horabaixa, la Direcció General de Salut Pública va informar de la mort de tres persones més que havien donat positiu per coronavirus i que estaven ingressades a Red Juaneda a Mallorca: un home de 77 anys amb patologies prèvies; un altre home de 86 anys, també amb malalties prèvies, i una dona de 97 anys, que varen morir els darrers dies.

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat aquest dimecres les dades del coronavirus. Les noves xifres mostren que els casos continuen en ascens: ja n'hi ha 47.610 casos confirmats al conjunt de l'Estat (gairebé 8.000 més que ahir) i el nombre de morts s'eleva a 3.434 (738 més). Per primera vegada, Espanya supera la Xina en nombre de víctimes: el país asiàtic n'ha registrat 3.281. El nombre de persones en estat greu ingressades a les UCI de l'Estat s'eleva a 3.166.

L'estat espanyol va registrar de dilluns a dimarts un dels increments més pronunciats de víctimes mortals per coronavirus: 514. Ja són 2.696 les persones que han mort des que es detectà l'epidèmia a Espanya i els contagis arriben a 39.673.

stats