Pimeco demana al Consell que no retiri la moratòria

L'Associació del petit i mitjà comrç ha demanat a la institució insular que no cedeixi a les pressions de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) 

L'Associació del petit i mitjà comerç Pimeco ha demanat al Consell de Mallorca que no retiri la moratòria de grans superfícies i ha titllat d'"amenaça vetllada" el requeriment de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, demanda que atribueix a "la mà dels grans operadors".

Després que la CNMC demanàs ahir al Consell de Mallorca que anul·li la moratòria de noves llicències per a grans superfícies comercials i advertís que, en cas de mantenir-se, recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB), que ja va derogar una restricció similar, el president de Pimeco, Toni Fuster, ha augurat "una allau de projectes de grans superfícies si s'aixeca la suspensió de llicències". Pimeco ha demanat a la institució insular que es mantingui ferma fins que no estigui en vigor el pla d'equipaments comercials de Mallorca, ara en fase de tramitació inicial.

"No podem permetre que des de Madrid se'ns vulgui imposar el model comercial i territorial que hem de tenir a Mallorca. Aquí són necessàries mesures dràstiques per posar fi a l'escalada de consum de territori i de recursos de les grans superfícies", ha advertit Fuster.

Cercar l'aixecament de la moratòria "no té cap altra pretensió que intentar aconseguir llicències per a nous projectes que d'una altra manera no obtindrien", hi ha insistit el president de Pimeco. Si això succeís, "suposaria un cop dur per al petit comerç dels nostres pobles i barriades", ha alertat.

Pimeco espera que el Consell de Mallorca tingui en compte les al·legacions presentades al pla d'equipaments comercials i "rebaixi de manera considerable els límits màxims permesos per edificar noves grans superfícies a Inca, Manacor i Palma", entre altres peticions.

La Comissió Nacional de Mercats demana que es retiri la moratòria contra les superfícies comercials

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF