Societat 30/04/2021

Mor als 102 anys Anne Douglas, publicista i viuda de Kirk Douglas

Es van conèixer el 1953 a París

2 min
Anne i Kirk Douglas en una imatge d'arxiu

Amb una llarga carrera en la indústria cinematogràfica, Anne Douglas, publicista i viuda de Kirk Douglas, va morir aquest dijous als 102 anys, segons avança The Hollywood Reporter. La família ha detallat que Douglas ha mort a la casa de Beverly Hills que va compartir amb el seu marit, la llegendària estrella del cine amb qui va estar casada durant 66 anys i que va morir el 5 de febrer del 2020 amb 103 anys.

Anne i Kirk Douglas es van conèixer a París durant el rodatge d'Act of love el 1953, el mateix any en què ella va començar a treballar al Festival de Canes com a responsable de protocol. Abans, però, va formar part de l'equip de rodatge de Moulin Rouge de John Huston fent tasques d'assistent i de localitzadora. Quan es van conèixer, Kirk Douglas s'havia divorciat de l'actriu Diane Dill, mare dels seus fills Michael i Joel, i estava compromès en secret amb l'actriu italiana Pier Angeli, mentre que Anne Douglas estava casada amb Albert Buydens.

La parella va recordar la seva història d'amor al llibre Kirk and Anne: letters of love, laughter, and a lifetime in Hollywood, en què recopilaven les cartes que es van enviar durant tots els anys de la seva llarga relació. Al llibre, Kirk Douglas recordava que al cap de poc temps de conèixer-la li va demanar que treballés per a ell com a assistent, una oferta que ella va declinar immediatament. "Finalment va accedir a treballar amb mi en un període de prova i deixant clar que la nostra relació seria només professional", recordava el protagonista d'Espàrtac. "Vam parlar durant hores i vaig tenir l'estranya sensació que em podia enamorar d'aquell home. No volia, havia vist moltes dones joves embolicant-se en affaires intensos amb estrelles de cine que estaven de passada. Les pel·lícules s'acabaven i els homes tornaven a casa amb les seves dones i els seus fills", explicava ella al llibre.

Malgrat les reticències d'ella, van començar una relació i l'any 1954 es van casar a Las Vegas. La parella va tenir dos fills, Peter i Eric, aquest últim va morir l'any 2004 a causa d'una sobredosi.

Kirk Douglas i la seva dona Anne amb Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones.

Nascuda a Alemanya amb el nom de Hannelore Marx, era una adolescent quan la seva família es va traslladar a Bèlgica, on va obtenir la ciutadania belga. Posteriorment va viure a Suïssa i París. A més de per la seva carrera en el món del cinema, Anne Douglas era coneguda per la seva activitat filantròpica: després de recuperar-se d'un càncer de mama va crear Research for Women's Cancer, una organització centrada en recaptar fons per al centre d'investigació del Cedars-Sinai Medical Center de Los Angeles. A més, tant ella com el seu marit estaven implicats en la lluita contra l'Alzeheimer.

Michael Douglas ha assegurat en un comunicat: "[Anne Douglas] va treure el millor de tots nosaltres, especialment del nostre pare. El meu pare no hauria tingut la carrera que va tenir sense el suport i l'associació de l'Anne. La Catherine [Zeta-Jones], jo i els nens l'adoràvem. Sempre la portarem al cor".

stats