Els sindicats alerten de mobilitzacions a Correus a partir del 4 de maig

Volen que es garanteixin les plantilles i demanen al Govern un pla estratègic de diversificació de l'estil dels que es desenvolupen en altres països europeus

Els sindicats CCOO, UGT, CSIF i Sindicat Lliure han anunciat l'inici de mobilitzacions el pròxim 4 de maig a Correus per reclamar garanties de la viabilitat de l'empresa pública i del servei públic postal a la ciutadania.

Els sindicats denuncien que des de 2008 s'han perdut uns 200 llocs de feina a les Balears d'un total de 15.000 en el conjunt de l'Estat, i que a causa de les retallades en el finançament del servei públic postal a través dels pressupostos es poden perdre a mitjan termini 250 ocupacions més a l'Arxipèlag i prop de 30.000 en tot l'àmbit estatal.

Retallades constants

Segons les dades que manegen, en aquesta legislatura el pressupost de Correus ha passat de 180 milions a 57 milions d'euros el 2017, una retallada que els sindicats creuen que continuarà previsiblement el 2018.

Els sindicats asseguren que si persisteix la manca de finançament, existeix el perill de deixar la ciutadania pràcticament sense repartiment.

D'acord amb la versió dels sindicats, la falta de finançament ha provocat que el 35% de l'ocupació sigui temporal i que hi hagi un 22% de contractació parcial amb contractes d'un dia, i quatre, vuit i setze hores a la setmana.

També han denunciat que existeixen manques clares en la prestació del servei públic postal a la ciutadania en alguns districtes de Palma, i en municipis i pobles com a s'Arracó, es Capdellà, Santa Eugènia i Platges de Muro. A més, s'ha reduït el temps d'atenció horària a Valldemossa i Porreres (Mallorca), i a Sant Joan i Sant Miquel, a Eivissa.

Un pla estratègic de diversificació

"Davant aquesta situació, que es reprodueix en la resta de comunitats autònomes, CCOO, UGT i Sindicat Lliure han demanat al Govern que restitueixi la retallada de finançament al qual es va comprometre al juny i que s'engegui un pla estratègic de diversificació de l'activitat, de l'estil dels que s'estan desenvolupant en altres països europeus", han destacat en un comunicat.

Els sindicats reclamen que es garanteixi una plantilla suficient no sotmesa a la precarietat, amb taxes de reposició per sobre del 100% que permetin recuperar ocupació, i un nou conveni col·lectiu amb increments salarials similars als dels empleats públics.

Finalment, han advertit que "si no s'atenen les seves demandes, les mobilitzacions de primavera aniran a més, sense descartar la vaga general a Correus".

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF